De na Cristina Simarro, Digna Couso i Roser Pintó

Corrien els anys 2015 i 2016 en el Màster de Secundària de la UAB quan, una classe de la Cristina Simarro em va fer sentir el famós “clic”. El clic del moment on havia comprès perquè un ABP està ben dissenyat, o no. Quan de tant en tant coincidim, no em canso de recordar-li. I, quan em parlem, sempre em ve el cap la imatge anterior, que després vaig saber que era la “Figura 3” d’aquest article que us recomano fermament a continuació.

Malgrat la rellevància que la recerca en didàctica de les ciències sembla donar a l’ensenyament de les ciències basat en la indagació, molts autors afirmen que aquest tipus de pràctica educativa no ha arribat a uns nivells de qualitat acceptable en la seva implementació a l’aula. La gran varietat d’interpretacions que se li dóna al terme indagació i la desconnexió d’aquestes amb altres aspectes rellevants de la didàctica de les ciències com la modelització són algunes de les causes que explicarien aquest fet. El present article pretén introduir un marc específic per a la indagació, el de la indagació basada en la modelització, per tal d’orientar el treball pràctic a l’aula de ciències.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest portal utilitza galetes que emmagatzemen i recuperen informació quan navega, per millorar la vostra  experiencia en la web View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Dades identificatives del lloc web

Aquest lloc web "www.campru.cat" és propietat de ROGER CAMPRUBÍ CIRERA i constitueix el seu lloc oficial a internet.

Condicions d’ús i limitació de responsabilitat

L’ús del lloc web implica acceptar les condicions que estableix aquest document. En Campru no pot garantir que tota la informació que s'ofereix en el seu lloc web sigui correcta ni es trobi permanentment actualitzada, i farà tots els esforços necessaris per esmenar al més aviat possible les possibles deficiències que s’en detectin. En Campru es reserva la facultat de fer modificacions i actualitzacions del seu lloc web en qualsevol moment sense necessitat d’avís previ. En Campru no garanteix l’accés continu als elements i a la informació continguda en el seu lloc web, ni la seva correcta visualització o descàrrega que es puguin veure impedits o interromputs per factors o circumstàncies que escapen al seu control. En Campru no assumeix cap responsabilitat per eventuals danys i perjudicis per interferències, avaries, desconnexions o qualsevol altre factor o circumstància aliens al seu control. En Campru no garanteix que el seu lloc i els seus servidors estiguin lliures de virus i de programes malignes de qualsevol tipus, i no es fa responsable d’eventuals d’anys i perjudicis causats per l’accés al seu lloc web o per la impossibilitat d’accedir-hi. En Campru no es fa responsable de la informació ni de la resta de continguts de tercers enllaçats al seu lloc web. En Campru no es fa responsable de la mala praxi o utilització fraudulenta de la informació continguda en el seu lloc web i es reserva l'eventual utilització de les mesures legals pertinents per a la protecció de la seva imatge o interessos. La informació continguda al lloc web de “www.campru.cat” no substitueix en cap cas la publicitat de lleis, disposicions generals i actes administratius que han de ser publicats en els diaris, butlletins oficials o altres sistemes que es determinin.

Jurisdicció i lleis aplicables

Aquest lloc web es regeix per les lleis espanyoles independentment de l'entorn legal de l'usuari, i qualsevol litigi que se'n susciti es dirimirà en els tribunals espanyols.

Cookies

Aquest portal utilitza galetes que emmagatzemen i recuperen informació quan navega. En general, aquestes tecnologies poden servir per a finalitats molt diverses, com ara reconèixer-lo com a usuari, obtenir informació sobre els seus hàbits de navegació, o personalitzar la manera com es mostra el contingut. El Ministeri segueix les indicacions de l'Agència Espanyola de Protecció de DadesEnllaç extern, s'obre en una nova finestra Nova finestra per a l'ús de les cookies i en cap cas no s'identifica l'usuari del portal. Quins tipus de galetes s'utilitzen en aquesta pàgina web?
    • D'anàlisi: són aquelles que ens permeten quantificar el nombre d'usuaris i així fer el mesurament i l'anàlisi estadística de la utilització que fan els usuaris dels serveis. Per això s'analitza la vostra navegació a la nostra pàgina web per tal de millorar els serveis que us oferim.
    • De sessió: permeten a l'usuari la navegació a través de la nostra pàgina web mantenint les opcions escollides, per exemple l'idioma de navegació. S'esborren quan es tanca el navegador.
El consentiment prestat a l'ús de les galetes té una validesa d'un any, però si voleu canviar les vostres preferències podeu fer-ho des del vostre navegador: la funció de “Ajuda” us mostrarà com fer-ho. Els usuaris que no tinguin JavaScript activat, no podran acceptar les cookies i no disposaran de totes les funcionalitats del portal optimitzades (carrusels, seguiment, etc.)

Copyright

Reconeixement - No Comercial - Compartir Igual

Aquesta llicència no permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades. A més, la distribució d'aquestes obres derivades s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
Save settings
Cookies settings